ACTIVITEITEN   ›

Internaat De Zandberg

Welkom in je tweede thuis.

Het internaat ‘De Zandberg’ is één van de oudste en tevens grootste internaten van het Vlaamse land.

Een verblijf in het internaat staat garant voor structuur en regelmaat (met een vaste tijd voor opstaan, maaltijden, studie, ontspanning en slapen gaan) en voor een gezond evenwicht tussen studeren en ontspannen.

Iedere dag is er verplichte en begeleide studie. De indeling van de groepen gebeurt op basis van de studiebehoeftes van ieder kind. De nauwgezette studiebegeleiding ressorteert jaarlijks in een slagingspercentage van 95% of meer.

Een team van bekwame opvoeders staat dag en nacht ter beschikking van de internen. Zij organiseren wekelijks verschillende ontspannings-activiteiten en staan steeds klaar om je bij te staan met raad en daad.

Een weekverblijf in ons internaat is iets unieks. Het staat synoniem voor groepsgeest, teamverband, samenwerking en samenhorigheid. Wie met een open geest naar het internaat komt, ziet een nieuwe, boeiende wereld voor zich open gaan. Eén voorwaarde om erin te slagen: je moet er constructief aan meewerken, je open stellen voor ideeën van anderen en elementaire afspraken aanvaarden.