Oxfam award Handel nu! + Meer nieuws

09/10/2017

De Hasseltse Hotelschool heeft de "Handel Nu-award" gewonnen van Oxfam.
De Hotelschool krijgt deze prijs omdat ze op verschillende manieren eerlijke handel promoten in en buiten de klaslokalen.
Zo gebruikt de school onder meer al verschillende jaren fair trade-producten in de gerechten die ze klaarmaken.

Proficiat aan de leerkrachten en leerlingen die hieraan meewerkte!!  

 

 

Gistermiddag kreeg Hotelschool Hasselt de ‘Handel Nu’-award in ontvangst. Deze trofee kregen ze voor hun deelname aan de nationale scholenwedstrijd van Oxfam-wereldwinkels in mei, waarbij activiteiten rond eerlijke handel werden gepromoot. De trofee heeft de Hotelschool onder meer te danken aan hun acties in de eerste week van mei. “We gaan het een goed zichtbaar plaatsje geven op onze school”, aldus directeur Liesbet Beyen. 

Met de actie van Oxfam worden Vlaamse scholen aangespoord om ludieke acties te organiseren. In elke provincie sleept één school de award in de wacht. De Hotelschool viel wel erg op. Begin mei gingen ze langs bij hun studiecollega’s van PXL Educatie om hen meer uitleg te geven over hoe Fairtrade werkt. Een week later ging de hotelschool aan de slag met Fairtrade-producten en werden deze culinaire gerechten en het restaurant, de grootkeuken en het winkeltje geserveerd voor honderden hongerige klanten. “Ook dit jaar gaan we weer een week van de Fairtrade organiseren in mei. Dan zal er opnieuw een menu worden uitgewerkt voor in ons restaurant. Daarnaast brengen we ook een bezoek aan de wereldwinkel”, kondigt Beyen aan. De acties van de Hotelschool vielen letterlijk en figuurlijk in de smaak. Gisteren kregen ze op de school dan ook de knotsgekke bende van de Verdammte Spielerei op bezoek. Dat is een gezelschap die een parodie brengt op de klassieke vorm van fanfare. Zij reikten uiteindelijk ook de award uit. (BVDH)