Specialisatiejaar Toerisme:

Toerisme en recreatie (Se-n-Se)

Toelatingsvoorwaarde: diploma Secundair Onderwijs

Een praktijkgerichte modulaire opleiding in reisbegeleiding, local representative en animator. Beschik je over de nodige “gastvriendelijkheid”, ben je communicatief vaardig en kan je enthousiast in teamverband werken… dan kan je zelf een volledige 3-daagse citytrip organiseren en begeleiden. Je leert toeristen verwelkomen op een buitenlandse bestemming (local rep) en je kan hen daar een aangenaam verblijf bezorgen met je aangeleerde animatietechnieken (meertalige presentaties, ballonplooien, grimeren, minidisco, sport, dans, shows,…).

Er zijn geen traditionele examens. Je wordt beoordeeld (permanente evaluatie) op basis van je studieresultaten, de praktische proeven en je stage.

Een 7 weken durende buitenlandse stage op Ibiza (Islas Baleares) in 3 of 4**** resorts, hotels of clubhotels is het sluitstuk en hoogtepunt van de opleiding. Deze door Europa erkende stage in een internationaal entertainersteam opent dikwijls deuren naar een carrière in de sector of kan de motivatie zijn om verdere studies Toerisme aan te vatten.

Infobrochure

Specifiek gedeelte

Aardrijkskunde

2

Duits

2

Engels

2

Frans

2

Sport

6

Geschiedenis

2

Kunstgeschiedenis

 

Nederlands

2

TV Toerisme

5

TV PR

2

TV Toegepaste economie

 

TV Toegepaste informatica

1

TV Stage Toerisme

6

 

 

Complementair gedeelte

 

Spaans

3

 

 

Totaal aantal uren/week

35