BAKKERIJ

Opleiding Bakkerij: een smakelijke toekomst!
Droom jij van een carrière als bakker of banketbakker of chocolatier? Hou je van de geur van versgebakken brood en ben je geboeid door de kunst van deeg en patisserie? Dan is de opleiding Bakkerij perfect voor jou! Bovendien heb je veel werkzekerheid na het behalen van je diploma, want bakker is een knelpuntberoep.
Twee studierichtingen, één passie
Je kiest de studierichting die het best bij jouw toekomstplannen past:
Bakkerijtechnieken (dubbele finaliteit): met een diepgaande focus op bakkerijprocessen, technologie en voedingswetenschappen, met de mogelijkheid om verder te studeren in het hoger onderwijs.
Bakkerij (arbeidsmarktgerichte finaliteit): praktijkgerichte opleiding waarin je de kneepjes van het vak leert en meteen klaar bent voor de arbeidsmarkt.
​
Onze troeven
✅ Leren door te doen: je krijgt een grondige opleiding in brood- en banketbakkerij en patisserie.
✅ Topinfrastructuur: onze school beschikt over moderne bakkerijen met de nieuwste technieken en apparatuur.
✅ Een extra beroepskwalificatie Chocolatier is een mogelijkheid na het behalen van je diploma SO.
​
Jouw toekomstmogelijkheden
Na deze opleiding kan je werken als:
• bakker of banketbakker
• patisserie- of dessertchef
• chocolatier
Met een diploma in de dubbele finaliteit kan je ook verder studeren in bijvoorbeeld voedingswetenschappen, hotelmanagement of voedings- en dieetkunde.




