top of page

BAKKERIJ

Opleiding Bakkerij: een smakelijke toekomst!

Droom jij van een carrière als bakker of banketbakker of chocolatier? Hou je van de geur van versgebakken brood en ben je geboeid door de kunst van deeg en patisserie? Dan is de opleiding Bakkerij perfect voor jou! Bovendien heb je veel werkzekerheid na het behalen van je diploma, want bakker is een knelpuntberoep.

 

Twee studierichtingen, één passie

Je kiest de studierichting die het best bij jouw toekomstplannen past:

Bakkerijtechnieken (dubbele finaliteit): met een diepgaande focus op bakkerijprocessen, technologie en voedingswetenschappen, met de mogelijkheid om verder te studeren in het hoger onderwijs.

 Bakkerij (arbeidsmarktgerichte finaliteit): praktijkgerichte opleiding waarin je de kneepjes van het vak leert en meteen klaar bent voor de arbeidsmarkt.

​

Onze troeven

✅ Leren door te doen: je krijgt een grondige opleiding in brood- en banketbakkerij en  patisserie.
✅ Topinfrastructuur: onze school beschikt over moderne bakkerijen met de nieuwste technieken en apparatuur.
✅ Een extra beroepskwalificatie Chocolatier is een mogelijkheid na het behalen van je diploma SO.

​

Jouw toekomstmogelijkheden

Na deze opleiding kan je werken als:


• bakker of banketbakker
• patisserie- of dessertchef                                                                                              

• chocolatier                                                                                                  

Met een diploma in de dubbele finaliteit  kan je ook verder studeren in bijvoorbeeld voedingswetenschappen, hotelmanagement of voedings- en dieetkunde.

Schermafbeelding 2021-02-15 om 12.07.18.
Schermafbeelding 2025-03-06 om 22.21.16.png
bottom of page