top of page

Onze opleidingen

Jouw toekomst in Voeding & Horeca start hier!
Hotelschool Hasselt biedt opleidingen met een arbeidsmarktgerichte finaliteit (BSO) en dubbele finaliteit (TSO). In de finaliteit arbeidsmarkt ligt de nadruk op praktijk, zodat je direct aan de slag kan. In de dubbele finaliteit krijg je naast praktijk een sterke algemene vorming, ideaal voor verder studeren.
Je kan kiezen uit 4 opleidingen binnen het domein ‘ Voeding en horeca' Hotel, Toerisme, Bakkerij en Slagerij
In Hotelschool werken volgens de leerlijn "proeven – verkennen – verfijnen"
Onze ervaren leerkrachten begeleiden je stap voor stap naar een succesvolle carrière!
Samen zorgen we ervoor dat we je de attitudes bijbrengen die je in je latere beroepsleven nodig hebt.
#passie, #creativiteit en #gastvrijheid.

De Hotelschool biedt richtingen aan met een arbeidsmarktgerichte finaliteit (BSO) en 

een dubbele finaliteit (TSO). In de BSO-richtingen ligt de focus grotendeels op de praktijk, zodat je na je studies meteen de nodige vakbekwaamheid hebt om te gaan werken. 

In de TSO-richtingen wordt er naast praktijk veel aandacht besteed aan een degelijke 

algemene vorming, zodat je zeker de nodige bagage hebt om verder te studeren. 

In alle richtingen van de Hotelschool werken we volgens de leerlijn “proeven – verkennen – verdiepen - verfijnen”.

Dit wil zeggen dat je in de eerste graad proeft van de verschillende afdelingen, om te bepalen waar je talenten en interesses liggen.In de tweede graad ga je de basistechnieken verkennen. Je ontwikkelt je fijne motoriek en leert hygiënisch en veilig werken. We bereiden je stilletjes aan voor op het werken met gasten, klanten of andere externen.

In de derde graad verdiep je je meer in gevorderde technieken, je verfijnt je skills en je wordt klaargestoomd voor de “echte” wereld via stages in het werkveld en een geïntegreerde proef met externe professionals.

Schermafbeelding 2025-03-06 om 21.51.24.png
bottom of page